Koffie Tag | &Xaar

Hoi allemaal!

Vandaag heb ik voor jullie een tag klaar staan, de enige echte Koffie Tag! Ik vul 11 vragen in die over koffie gaan! Ik ben genomineerd door Miriam van Sweet Nice Things. Lees die van haar ook zeker even door! Ik vindt dat ze hele leuke antwoorden heeft ingevuld!

Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?

Ik heb heel lang gehad dat ik ook graag koffie wou drinken. Ik heb jaren lang gevraagd aan mijn ouders of ik een slokje van hun mocht proberen. Elke keer mocht dat, en elke keer vond ik het vies. Misschien wel omdat mijn ouders toen der tijd nog allebei koffiemelk en zoetje(s) in hun koffie deden, wie zal het zeggen?

Ik weet nog wel dat ik in een pauze van mijn niveau 1 opleiding had; weet je, ik heb wat klein geld, ik haal koffie uit de automaat hier op school. Zo gedacht, zo gedaan. Ik gooide 0,50 eurocent in de automaat, liep weer naar mijn vriendinnen toe. En ik ging drinken. Helemaal zwart. Toen vond ik het lekker en ging sindsdien drink ik koffie. Dit is inmiddels 3 jaar geleden.

Met wie drink jij graag koffie?

Ik drink graag koffie met mijn ouders. Zo s’morgens als we net wakker zijn. Maar koffie alleen drinken vindt ik ook niet erg! Soms als ik dan alleen opstap ben dan haal ik het graag in restaurantjes of bij de Starbucks.2

Op welke moment van de dag drink je koffie?

Eigenlijk maakt het mij niet zo veel uit wanneer ik koffie drink. Ik kan het in dat opzicht de hele dag door drinken, zonder dat ik er ’s avonds van wakker blijf liggen in bed. Maar heel eerlijk, in de ochtend drink ik toch wel de meeste koffie. Als ik de hele dag thuis ben of moet werken drink ik eigenlijk ook alleen maar in de ochtend koffie. Soms zelfs helemaal niet, als ik er geen trek in heb.

Wat is je favoriete koffievariatie?

Whoops, dan ga ik toch een Engelse kiezen. De flat white van de Costa. Nu moet ik ook wel eerlijk zeggen dat, sinds ik terug ben uit Engeland, ik geen flat white meer heb gedronken. Maar hij kwam toch wel als eerste in mij op.

Als ik een koffie moet kiezen die je ook in Nederland kan krijgen ga ik voor de moca witte chocola van de Starbucks! Die vindt ik toch hier wel het lekkerste.

Wat is je favoriete koffiemerk?

Wij thuis hebben vaak die van Douwe Egberts. Of de Perla variant. Uit deze twee kan ik dan eigenlijk ook niet kiezen.

Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan een soort/smaak?

Als het kan probeer ik altijd wel een nieuwe soort/smaak uit. Maar vaak is dat niet. Omdat ik ook niet vaak ergens ben waar ik het kan uitproberen, of we hebben thuis nog genoeg koffie, dan vindt ik het vaak zonde om nieuwe koffie te kopen.

Heb je aparte soorten/smaken in huis voor je gasten?

Nee, ze doen maar met wat wij in huis hebben.

Waar koop jij je koffie?

In de supermarkt! Lekker simpel. Maar als ik buiten de deur koffie drink haal ik het graag bij plaatselijke koffietentjes, zo leer je die plaats een beetje kennen en hebben je niet de standaard dingen die de grote ketens vaak hebben. Maar als ik die niet kan vinden ga ik graag naar de Starbucks.

Hoe drink jij je standaard kop je koffie?

Heel saai, gewoon zwart. Uit een filter koffiezetapparaat.

Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?

Een speculaasje. Saai? Ja misschien wel. Maar het dat is mijn favoriet (op het moment van dit artikel schrijven dan. Bij mij wilt het nog wel eens veranderen).

Een gemene: Nooit meer koffie of nooit meer thee?

Hoe makkelijk ik aan de koffie begon 3 jaar geleden, kan ik het ook weer zo makkelijk laten vallen. Ik vindt het lekker! Maar ik heb gemerkt dat ik het ook niet mis als ik het niet drink. Maar thee daarin tegen mis toch echt wel.

Dit was dan alweer de tag, met mijn antwoorden! Ik geef de tag graag door aan: Patricia van Patricia Neemt Je Mee,  Jeanine van Ja Jo Fotografie en Laura van It’s a food life

Drink jij graag koffie? En die gemene vraag aan jou als je het drinkt: Nooit meer koffie of nooit meer thee? Ik ben benieuwd naar jou antwoord! Laat hem zeker achter in de reactie’s.

Even een kleine disclamer, alle foto’s die je hier ziet heb ik gevonden in Canva. Een multifunctionele app en website waar je foto’s in kan vinden en kan gebruiken maar ook diverse banners, posts (voor sociale media), posters en Pinterest afbeeldingen kan maken.

Groetjes Xarifa

Wil je op Pinterest laten weten dat je mijn artikel gelezen heb? Gebruik daar dan dit plaatje voor:

31 thoughts

 1. Speculaasje bij de koffie is super lekker inderdaad. Ik mocht als kind altijd ‘soppen’ bij iedereen haha.

  Ik ben niet zo van de koffie. Een ijskoffie op zijn tijd dan wel. Maar lactoseintollerant én kan niet tegen caffeïne. Dus vind maar eens een soja decaf ijskoffie zomaar, haha.

  • Dat verschilt per dag. Zwarte koffie kan je heel makkelijk thuis maken. Je zet een kop koffie, en je drinkt het op. Als je nooit drinkt is het misschien een speciaals voor jou.

   • Was nog niet wakker (te weinig koffie😀) Ik bedoelde: hoeveel zwarte koffie en hoeveel speciale koffie drink je gemiddeld

   • Oh, haha. Sorry. Dat verschilt een beetje. Op het moment heb ik dagen dat ik de koffie kan overslaan en er zijn momenten dat ik het de hele dag door kan drinken.

Geef een reactie