Ik ga weer naar school! | &Xaar

Hoi allemaal!

Afgelopen dinsdag was het zover! Ik had mijn intake gesprek voor een nieuwe opleiding. In het artikel 20 before 2020 kon je het al lezen dat ik dit jaar graag weer een opleiding wil gaan volgen. Namelijk Pedagogisch Medewerker niveau 3. In november heb ik mij hier voor aangemeld. Even later kreeg ik de uitnodiging om langs te komen voor een intake gesprek!

Het fijne was, ik kon zelf de intake inplannen. Nu ja, er waren al wel dagen en tijden ingepland voor de intaker(s) en kon zelf kiezen wanneer ik langs kwam. Dus, zo gezegd zo gedaan. Ik koos voor dinsdag 29 januari 2019 om 11:00 uur.

Waarom heb ik voor deze school gekozen?

Ik heb gekozen voor de school MBO Rijnland (voorheen ID College) in Woerden. Ik heb mijn niveau 1 & 2 op deze school maar dan in Alphen a/d Rijn gedaan en gehaald, dit was voor mij 1 van de redenen om weer te kiezen voor deze school. Maar ook hebben wij geen ander MBO scholen in de buurt zo ver ik weet. Hoewel ik ook vast naar Den Haag of Utrecht had kunnen gaan, weet ik van mij zelf dat ik dan eerder afhaak omdat ik het reizen ergens naartoe snel vervelend vindt. Nu is Woerden goed te doen. Dan ben ik ongeveer een half uurtje onderweg, net als ik naar Alphen a/d Rijn zou gaan. Helaas boden ze daar de opleiding die ik wil gaan doen niet aan. Dus dan zou het Leiden of Woerden worden wat het dichtste bij is. Uit eindelijk is het Woerden geworden. Dit is een kleine locatie wat ik erg fijn vindt!

Whoops! Ik was 1 uur te vroeg.

Ik had de trein van 09:45 genomen uit Bodegraven. Op naar Woerden. Om 09:55 sta ik dan op het station van Woerden, uit gecheckt en even kijken welke kant ik op moet. Al snel had ik die gevonden, en kon het lopen beginnen. Ik had expres en uur gerekend voor het wandelen van het station naar de school, want liever te vroeg dan te laat, toch? Dat had dus eigenlijk helemaal niet nodig geweest, haha! Ik stond er al om 10:05, whoops. Nou ja, dan maar even kijken of er een geocache in de buurt lag. En ja hoor, die was er! Even zoeken dus maar. Hoewel daar weinig van kwam, omdat ik in de honden poep stapten. Die kwam maar moeilijk los, en om 10:30 besloot ik maar terug te gaan lopen en mij lekker warm te gaan melden!

Toen was het tijd.

Ik was eigenlijk helemaal niet gespannen voor de intake. Wat ik wel irritant vond was dat de intaker iets laat was, waardoor ik minder tijd had. Daar baalde ik best wel van. Het gesprek liep wat vaag. Niet slecht bedoelt ofzo, want ik ken deze mevrouw niet, maar naar mijn idee had ze zich helemaal niet zo goed voorbereid waardoor ik het maar gek vond lopen. Ook had ik niet het idee dat ze er nu zoveel vertrouwen in had. Maar dan heeft ze een slechte aan mij, omdat ik daar alleen maar bewijsdrang van krijg om te laten zien dat iedereen het gewoon kan zolang ze er maar zijn of haar best voor doet!

Maruh, Xaar? Ben je nou aangenomen?

Ja! Dat ben ik. Ik mag mij vanaf komend schooljaar een Pedagogisch Medewerker, niveau 3 studente noemen. Ik ben echt mega blij!

Euh, wat houdt die opleiding eigenlijk in Pedagogisch Medewerker?

Even kort samen gevat: Je leert veel over kinderen, hun gedrag, hun manier van doen, en ga zo eigenlijk maar door. Als ik over 3 jaar mijn diploma heb, mag ik op kinderdagverblijven gaan werken, maar ook op de voorschoolse opvang, de tussen schoolse opvang en de buitenschoolse opvang. Eigenlijk alles dus in de opvang.

Of ik na deze opleiding veder ga met studeren weet ik nog niet, dat zien we dan wel weer!

Ik zal de komende tijd meer gaan delen over hoe ik mij ga voorbereiden na een tussen jaar om weer naar school te gaan. Benieuwd? Blijf dan zeker &Xaar volgen!

Welke opleiding ga jij doen volgend jaar? En als je al werkt, welke opleiding zou je kiezen als je een carrière switch zou (kunnen) maken?

Groetjes Xarifa

19 thoughts

  1. Wat leuk zeg. Ik zelf heb gisteren te horen gekregen dat ik een nieuwe baan heb. Ik ga aan de slag op een intensieve begeleidingsgroep in de gehandicaptenzorg en zal dan gaan werken als persoonlijk begeleider. Via mijn werk heb ik de mogelijkheid om nog verder te studeren(sph/social work) ik denk dat ik dit wel wil gaan doen.

  2. Gefeliciteerd en succes met je opleiding.
    Ik ben momenteel naast mijn baan ook aan een opleiding begonnen. Dat is wel even aanpakken hoor!

  3. Wat leuk! Super dat je dat gaat doen, heel veel succes! Ik weet nog nooit wat ik wil worden hahahaha Ik doe gewoon lekker waar ik gelukkig van wordt, gelukkig heb ik die mogelijkheid.

  4. Wat super leuk! Stoer dat je dit gaat doen. Als je eens wat wilt weten of vragen hebt; stuur maar een berichtje. Ik werk al jaren in de kinderopvang 🙂

Geef een reactie