Waarom ik gestopt ben met follow for follow treintjes op Facebook | &Xaar

Hoi allemaal!

In de verschillende Facebook heb je regelmatig topics voor follow for follow. Denk hierbij aan: Facebook pagina, Instagram, Pinterest, Twitter etc. etc.. Ik zal heel eerlijk bekennen. Hier heb ik ook voor mijn Instagram account een hele tijd aan mee gedaan. Dit was bij Xaar’s Reis Wereld, Xaar’s Wereld maar ook bij mijn huidige Instagram account &Xaar. Maar toch merkte ik toen ik mee deed voor &Xaar dat ik al veel minder actief mee deed aan deze topics.

Waarom deed ik dan daar aan mee hoor ik je bijna denken

Eigenlijk is het een heel simpel antwoord. Van oktober tot en met 31 december alvast promotie te maken voor mijn nieuwe website; namelijk &Xaar. Daarna heb ik nog ongeveer 1 maandje meegedaan promotie te maken.

Waar aan ik merkte dat ik al minder actief mee deed

Dat is eigenlijk ook heel simpel. Ik merkte met Xaar’s Reis Wereld en Xaar’s Wereld dat niet iedereen braaf mee deed aan de topic(s). Om die reden was ik gaan afwachten tot personen mij gingen volgen. En dat waren er eerlijk gezegd niet zo veel. Tuurlijk, de eerste paar weken wel, maar dat werd steeds minder. Ook omdat steeds standaard mensen mee deden.

Ook merkte ik aan mijzelf dat niet heel veel mensen nu eigenlijk net niet mijn ideale volger zijn (niet dat ik daar al 100% uit ben, wie dat zijn. Maar bij sommige weet je dat gewoon) en ik die van hun niet. Denk hierbij dan aan mommy bloggers, make-up bloggers, veelal fashion bloggers etc.

Ga je nu iedereen ontvolgen die daaraan meededen?

Tuurlijk niet! Bij sommige vindt ik het leuk om er een paar hiervan te blijven volgen, dat zeker niet. Want zeker ik nu de opleiding pedagogisch medewerker ga volgen (je leest in DIT artikel uitgebreid hoe dit gegaan is!) haal ik er soms nog wat inspiratie uit voor een leuke opdracht uit voor stage.

Maar ook vind ik het leuk om te zien wat mensen maken in de mode en make-up industrie, om het zo maar even te noemen, doen.

Ik heb besloten om dus alleen nog de mensen te gaan en blijven volgen die mij inspireren. In de toekomst ga ik een artikel maken met welke instagrammers bij nu juist inspireren. No worries! Dat artikel komt binnenkort online!

Mocht je nog meer vragen hebben na aanleiding van dit artikel! Stel ze gerust in de comments! Lijkt mij alleen maar leuk.

Doe/deed jij wel eens mee aan dit soort topics?

Groetjes Xarifa

26 thoughts

 1. Zijn zoveel redenen voor volg acties of likes acties. Belangrijkste is dat je je uiteindelijke doel van wat jij met je blog wilt niet uit het oog verliest. Is dat zoveel mogelijk volgers of er je ei in kwijt kunnen?

  • Zoals in het artikel staat, promotie maken voor mijn toekomstige blog en een tijdje om een om te laten weten dat er een nieuwe blog was. Nu heb ik daar nieuwe/andere manieren voor. Dus niet voor wat je noemt in je vraag.

 2. Ik deed altijd mee aan dit soort follow to follow, maar merkte vaak toch snel dat mensen gingen ontvolgen en dat ik Instagram niet meer met plezier bekeek door dat de mensen die ik volgde niet mijn typen mensen waren.

 3. Nog nooit met dat soort threads meegedaan maar kan me voorstellen dat je dan ook allerlei content te zien krijgt die je helemaal niet leuk vindt. Dan maar wat minder volgers 😉

 4. Volg treintjes doe ik niet meer aan mee… Wel het lezen van blogs, altijd leuk om andere blogs te lezen en ook inspiratie uit te halen!

 5. Dit is inderdaad een reden dat ik ook datgene volgen niet meer doe, het is hetzelfde als met Instagram, volgen en ontvlogen. ik werd er dol van. Ik volg alleen mensen die ik echt wil volgen.

 6. Onlangs – toen we dachten dat Instagram een grote schoonmaakactie hield – bleek het om een ‘bug’ te gaan. Dus de 60 volgers waarvan ik dacht dat ze ‘fake’ waren, zaten er gewoon weer bij. Het zette mij wel aan het denken. Sowieso kijk ik altijd wie mij wil gaan volgen. Als dat een (voorbeeld) ‘Brittanyxxxforyou’ is, dan begrijp ik al meteen vanuit welke hoek het komt – natuurlijk check ik het even – en blokkeer ik het account. Ook met wat griezelige types doe ik dat (als ze zelf geen volgers hebben, dubieuze quotes uiten of iets dergelijks). Maar met de volgers die ik al heb? Ik kan niet iedere dag er doorheen gaan scrollen.
  Over het zelf volgen. Ik heb wel een variëteit aan mensen die ik volg. Van bijvoorbeeld een BN-er als Negin Mersalehi tot een PR-bureau. Of iemand die hele mooie foto’s maakt tot een ‘beautyblogger’. Ik heb een brede interesse.

  • Ik ook, daarom volg ik nu alleen de mensen/bedrijven nog die mij inspirireren. En net als jij kijk ik naar mijn nieuwe volgers, en blokkeer ik ze als ik er geen goed gevoel bij heb.

 7. Ik doe er ook niet aan mee omdat het zoals je zegt niet je ideale volger is. Daardoor reageren ze ook minder en als ze reageren komt het ongeinteresseerd over. Dan maar wat langer over doen en volgers krijgen die je content echt leuk vinden.

 8. Hier doe ik zelf ook nooit aan mee. Vooral omdat deze mensen nooit meer uit zichzelf op je blog terugkomen. Ik hoop met mijn blog mensen te bereiken die ook een passie voor film hebben. Her en der probeer ik mijn blog wel te pluggen, maar dit soort ‘treintjes’ werkt gewoon niet…

 9. Ik kan me hier wel in vinden inderdaad. Alleen merk ik vaak wel dat als veel mensen mij volgen andere mij ook gaan volgen. Alsof instagram je account dan naa rvorem haalt omdat het meer actief is.

Geef een reactie