Mijn 5 favoriete serie’s van Netflix | &Xaar

Hoi allemaal!

Vandaag deel ik met jullie mijn top 5 Netflix series met jullie! Ik heb er niet persee een volgorde in zitten, want ik vind de series op hun eigen manier heel erg leuk! Van alle serie’s heb ik weer een foto van Instagram gehaald,

Zelf vind ik het ook niet leuk als er spoilers in een artikel zitten, dus zelf zal ik dat ook niet doen!

  1. Gossip Girl

Dit is de eerste serie die ik op Netflix keek. Maar niet als eerste af had. Het duurde bij mij ongeveer 1,5 jaar voor ik hem af had. Dat komt omdat ik niet altijd het geduld heb om de hele dag te kijken. Soms zaten er ook maanden tussen dat ik keek.

Waar gaat Gossip Girl over? Bron: Netflix

Gossip Girl vertelt het verhaal van een aantal rijke tieners die leven in de Upper East Side in New York. Terwel ze op het punt staan naar de meest belangrijke universiteiten te gaan, gebeuren er allerlei dingen onderling. De grote vragen zijn niet: wie studeert af met het beste cijfer? Maar eerder: Wie heeft het meeste geld, wie doet het met wie? Wie is de Queen Bee van Constance Billard en natuurlijk wie gat met wie naar het Prom? En wie kan je beter inlichten over iedereen die ertoe doet dan Gossip Girl?

Gossip Girl heeft een website en weet elk schandaal van iedereen die er toe doet. Zij stuurt de hele serie door sms’jes naar iedereen met de nieuwste schandaligste roddels. Hoe je een Gossip Girl sms kan herkennen? Simpel. Iedereens mobiel gaar vlak na elkaar af. De serie draait om Serena van der Woedsen, Blair Waldorf, Dan Humphrey, Nate Archibald, Chuck Bass, Jenny Humphrey, Vanessa Abrams, Lily van der Woodsen, Rufus Humphrey en hun vrienden en familie.

2. Dynasty

Deze serie heb ik in Juni en Juli (2018) gekeken. Op Netflix staat alleen nog seizoen 1, seizoen 2 is nu ook volop bezig! Ik heb al een aantal afleveringen gekeken (moet eerst een andere serie van mij zelf afkijken voor ik veder ga, haha).

Waar gaat Dynasty over? Bron: Wikipedia

Dynasty is een primetime-dramaserie over de rijke familie Carrington die in Denver woont. De Carringtons hebben een olie-imperium, genaamd Denver-Carrington. Het rivaliserende bedrijf Colbyco behoort tot Alexis Carrington-Colby.

Het eerst seizoen maken we kennis met oliemagnaat Blake Carrington die trouwt met zijn voormalige secretaresse Krystle Grant Jennings. Een belangrijke rol is ook weggelegd voor Blake’s kinderen, zijn manzieke dochter Fallon en zijn biseksuele zoon Steven. Verder zien we de schizofrene Claudia Blaisdel die getrouwd is met Matthew Blaisdel. Deze Matthew is een werknemer van Blake en een oude vlam van Krystle. Matthew heeft nog steeds een oogje op haar. Dit eerste seizoen was niet erg populair en kon niet concurreren met Dallas. Pas toen Alexis Morell Carrington, de ex-vrouw van Blake en de moeder van zijn kinderen, in het tweede seizoen werd geïntroduceerd ~ bij Netflix al in seizoen 1 ~werd de serie een kijkcijferkanon. Een groot deel van het verhaal ging dan ook om de rivaliteit tussen Alexis en Krystle.

Binnen de Caringtonfamilie is het ook niet pluis. De beide zoons van Blake willen ieder als opvolger van het imperium worden aangewezen. Blake heeft echter op beide wat aan te merken:

  • Steven is homoseksueel en dit iets wat Blake niet kan accepteren. Ook vindt Blake dat dit een kwade invloed op zijn kleinzoon heeft.
  • Adam verschijnt na verloop van tijd ten tonele. Hij is de verloren zoon van Blake en Alexis. Deze was destijds als kind ontvoerd. Blake twijfelt geregeld of Adam wel echt zijn zoon is waardoor deze vaak achter het net vist.

Verder had de familie te maken met misdaad, zakelijke rivaliteit, liefdesperikelen van de verschillende familieleden en in het laatste seizoen kwam aan het licht dat de vader van Blake rijk was geworden door een schimmig naziverleden.

3. Riverdale

Phoe, wat een spannende serie is dit! Seizoen 3 is zo leuk! Ik keek dit altijd met mijn broertje en moeder op donderdag avond, als mijn vader naar de band is/was (want nu we seizoen twee af hebben, kunnen we nog lang niet veder kijken. Helaas!). Ik mis het echt. Net als bij Dynasty kijk ik zo uit naar het nieuwe seizoen. Maar het wordt nog even kijken hoe we dat gaan voortzetten. Want binnen nu en 3 weken heb ik heel leuk nieuws op mijn blog!

Waar gaat Riverdale over? Bron: Wikipedia

Riverdale is een Amerikaanse televisieserie gebaseerd op de personages uit de Archie-stripreeks. Het eerste seizoen bestaat uit dertien afleveringen die werden uitgezonden tussen 26 januari en 11 mei 2017. Het succes van het eerste seizoen zorgde voor tweede seizoen dat van start ging op 11 oktober 2017. Netflix publiceert elke aflevering één dag na uitzending in de Verenigde Staten. De serie volgt het leven van Archie Andrews (K.J. Apa) in de kleine stad Riverdale en de geheimen die schuilen achter het perfecte plaatje dat de stad uitstraalt.

4. The OA

The OA is ook een van mijn favoriete serie’s. Het is een science fiction serie waar ook fantasy elementen inzitten, waardoor het spannend blijft. Seizoen 1 heb ik afgelopen zomer zo uitgekeken. Volgende week komt seizoen 2 uit, waar ik naar uitkijk. Maar net als met Dynasty moet ik toch nog even wachten tot ik klaar ben met de serie die ik nu aan het kijken ben!

Waar gaat The OA over? Bron: Wikipedia

The OA is een Amerikaanse mystery drama web-tv- serie met science fiction , bovennatuurlijke en fantasy elementen, die debuteerde op Netflix op 16 december 2016.Gemaakt en uitvoerend geproduceerd door Brit Marling en Zal Batmanglij , de serie is hun derde samenwerking. De serie bestaat uit acht afleveringen, allemaal geregisseerd door Batmanglij, en wordt geproduceerd door Plan B Entertainment en Anonymous Content. In de serie schittert Marling als een jonge vrouw genaamd Prairie Johnson die weer opduikt nadat hij zeven jaar vermist was. Prairie noemt zichzelf nu “The OA” en kan zien, ondanks dat ze blind was voor haar verdwijning.

The OA ontving over het algemeen een gunstige kritische ontvangst. De regie, beelden en acteren van de serie werden vaak uitgekozen. Recensies varieerden ook van zeer positief tot negatief, waarbij verschillende recensenten zowel gunstige als ongunstige vergelijkingen maakten met Stranger Things , een andere sciencefictionreeks die eerder dat jaar op Netflix debuteerde.

Op 8 februari 2017 vernieuwde Netflix de serie voor een tweede seizoen, genaamd “Deel II”. De productie begon in januari 2018, waarbij Brit Marling haar leidende rol als Prairie opnieuw omschreef.

View this post on Instagram

PART II. MARCH 22.

A post shared by The OA (@the_oa) on

5. Once Upon A Time

Ik ben al weer even klaar met deze serie. En vond het altijd leuk om te kijken! Ik had wel een dipje in seizoem 6 omdat altijd wel het zelfde was. Eigenlijk was seizoen 7 hetzelfde, maar omdat dit nu in een andere setting was, vond ik dat wel weer een leuk seizoen!

Waar gaat Once Upon A Time over? Bron: Wikipedia

Once Upon a Time is een Amerikaanse fantasy- dramaserie- serie over ABC, die debuteerde op 23 oktober 2011 en eindigde op 18 mei 2018. De eerste zes seizoenen zijn grotendeels vastgelegd in de fictieve kustplaats Storybrooke, Maine, met de personages van Emma Swan en Regina Mills hebben de hoofdrol, terwijl het zevende en laatste seizoen plaatsvindt in Seattle, Washington, in de fictieve buurt Hyperion Heights, met een nieuw hoofdverhaal onder leiding van Mills en Swan and Mills ‘zoon, Henry Mills. De show leent elementen en personages uit het Disney- universum en populaire westerse literatuur, folklore en sprookjes.

Op dit moment is dit mijn top 5. Ik zelf vind het lastig kiezen tussen deze 5 serie’s. Ze zijn zo verschillend allemaal, maar ik vind ze allemaal heel leuk om te bekijken! Heb jij deze serie’s gekeken op Netflix, en kan jij wel kiezen? Laat het mij dan weten in de reactie’s! Of weet jij nog hele andere serie’s die ik moet gaan kijken? Die zie ik ook erg graag voorbij komen in de reactie’s! Dan zal ik ze zeker op mijn lijst zetten!

Misschien staat jou serie dan wel de volgende keer in mijn top 5!

Groetjes Xarifa

9 thoughts

  1. Gossip Girl heb ik ook gezien en ik wacht nu tot seizoen 2 van Dynasty is afgelopen, dan kan ik die eindelijk afkijken. Misschien vind je Lucifer een leuke serie.

    • Ik weet niet of ik hem nog een keer kan kijken. Na 3 of 4 seizoenen had ik het wel gezien. Maar wou graag weten wie het was, dus heb ik hem afgekeken.

  2. Leuk om te lezen, net Z nation gekeken, beetje andere orde, zombie’s enzo, wel steengoede serie wat mij betreft en langzaam weer opzoek naar nieuwe inspiratie, dus leuk om te lezen. 🙂

    Rob

Geef een reactie