Waarom ben ik gaan bloggen? | &Xaar

Hoi allemaal!

&Xaar bestaat zaterdag 6 maanden, dat is alweer een halfjaar! Daarom leek het mij leuk om vandaag eens te delen waarom ik &Xaar begonnen ben. Hoe dit allemaal tot stand is gekomen en hoe ik het nu vind gaan met &Xaar. Ook deel ik tot nu toe mijn meest gelezen artikelen en wat ik het afgelopen half jaar geleerd heb.

In 2013 had ik twee knuffels gemaakt van oude sokken op school. Een aapje en een konijntje. Daar begon ik toen een blog mee. Elke dinsdag, donderdag en zaterdag plaatste ik op een Blogspot website wat foto’s van ze. Na verloop van tijd kon ik geen foto’s meer uploaden en ben ik er mee gestopt.

Na ongeveer een jaar ben gestopt met bloggen te zijn begon het weer te kriebelen om te gaan bloggen. Dat was de start van Xaar’s Wereld. Eerst via Blogspot en later WordPress. Bij Xaar’s Wereld heb ik wel een aantal dipjes gehad. Maar elke keer kwam het weer goed.

In juli 2018 begon weer zo’n dipje. Dit kwam mede doordat ik niet meer tevreden was over de website. Ik maakte leuke content die ik graag wou delen, maar ik was gewoon niet meer blij met hoe het allemaal ging. Ik heb nog een tijdje door geblogt, maar zonder dat ik er nu happy van werd.

In september 2018 besloot ik weer (voor de tweede keer), even een break te nemen. Op dat moment heb ik ook een maand in Engeland gezeten, en besloot ik een het bloggen gewoon opnieuw te beginnen. Maar dan met een hele nieuwe website, nieuwe ideeën (gecombineerd met ideeën van Xaar’s Wereld) en een nieuwe naam. Zo heb ik even lopen struggelen met de nieuwe naam voor mijn nieuwe naam voor mijn nieuwe website. Dit werd uit eindelijk &Xaar (ik zal nog eens gaan delen hoe ik aan de naam &Xaar kom). Want bloggen wou ik nog steeds heel graag. Ik merkte namelijk in september dat ik nog steeds heel graag wou schrijven, maar alles wat ik schreef was ik totaal niet tevreden over.

Dat was voor mij de reden om helemaal iets nieuws te gaan uitdenken. En te beginnen! Dat is dus &Xaar geworden. Ik ontvang hele leuke reactie’s op mijn artikelen en ben nu helemaal happy met hoe het gaat!

Van die dipjes heb ik vooral geleerd wat ik het beste kan doen als ik er in een terecht kom. Zo heb ik nu altijd een voorraadje met artikelen in concepten staan. Hier staat altijd wel iets tussen waar ik over kan schrijven. Maar dat voorraadje is ook bijvoorbeeld voor als ik op vakantie ga, als ik ziek ben en niet zoveel energie heb om heel veel uit te gaan typen. Of straks als school weer begint, dan kan ik de artikelen zo inplannen en hoef ik mij geen zorgen te maken over dat er geen leuke artikelen voor jullie online komen. Zo stond dit artikel ook al een tijdje klaar om online te zetten. En vond dit een goed moment om hem online te zetten!

Dit zijn mijn top 3 best gelezen artikelen van het afgelopen jaar:

 1. 20 before 2020 met 120 bezoeken
 2. Het werken als au-pair met 113 bezoeken
 3. Mijn week #2 met 110 bezoeken

En dit is mijn top 3 minst gelezen artikelen van het afgelopen jaar:

 1. Mijn week #8 met 11 bezoeken
 2. Mijn week #10 ook met 11 bezoeken
 3. Mijn week #11 met 14 bezoeken

Als dit artikel nu zo bevalt, zal ik meer gaan delen over bloggen. Misschien dat ik er dan wel een wekelijks terugkomende serie van ga maken! Let me know.

Als jij een blog hebt, heb jij ook wel eens last van een dipje dat je totaal geen zin hebt om te bloggen? Als jij geen blog hebt, wat lijkt jou het lastigste aan bloggen?

Groetjes Xarifa

14 thoughts

 1. Wat een mooi verhaal. Ik herken die dipjes wel maar ook de onzekerheid of iedereen alles wel leest. Zo ben ik onder deze naam ook een YouTube kanaal begonnen. Deze heb ik in de denkbeeldige ijskadt gedaan omdat ik hier ook geen respons op kreeg. Wat een doorzetter ben je

 2. Het is heel herkenbaar om te lezen dat er soms dipjes zijn en het stoppen heb ik ook vaak gedaan. Maar zo zie je maar: Als je weer oppakt kom je er wel! Succes met hoe het verder zal gaan! Komt vast goed.

 3. Heey Xaar,

  Ik blog nu sinds September 2019, vorige week had ik mijn eerste dipje of eigenlijk writers block. Er kwam niks uit en ik heb donderdag pas kunnen typen wat ik donderdag ging plaatsen.
  Toch kreeg ik weer hele leuke en mooie reacties op mijn blog en dit motiveert echt weer om meer te typen ❤

  Groetjes
  Rian

Geef een reactie