De muziek tag | &Xaar

Hoi allemaal! Vandaag heb ik weer een tag voor jullie klaar staan! Deze keer heb ik de tag helemaal zelf bedacht. Haha! Ik vond dit wel een leuk idee, en na een tijdje rond te googlen en nog steeds niks gevonden te hebben dacht ik; laat ik hem dan maar zelf maken! Dus bij deze!

Het is de muziek tag geworden. Ik hou van muziek. Vaak heb ik wel een muziekje aan staan. Als ik aan het bloggen ben, als ik alleen onderweg ben, tijdens de afwas/afdroog, verzin het maar! Daarom heb ik en zelf de muziek tag in elkaar gezet! Veel lees plezier!

#1 Op welk moment van de dag luister jij graag muziek?

Dat kan de hele dag door wel eigenlijk! Maar vaak zet ik zelf pas muziek op ongeveer 1 uur na dat ik wakker ben. Als ik echt net wakker ben, kan ik er een beetje chagrijnig van worden.

#2 Gebruik je liever Spotify of YouTube?

Spotify. Maar dan moet ik eerlijk zeggen dat ik een abonnement heb op Spotify, dus geen reclame’s krijg tussen door. En daar geniet ik van. Daar begon het ooit mee waarom ik een abonnement heb bij Spotify, later kwam ik achter nog meer functie’s die ik kon gebruiken. Zoals downloaden voor onderweg en het offline (misschien dat dit al wel kon, dat durf ik niet te zeggen) zetten als ik onderweg ben, met mijn gedownloade afspeellijst (of zelfs tegenwoordig af en toe een podcast, welke Nederlandse podcasts luister jij graag?)!

#3 Als je onderweg bent, gebruik je dan liever oortjes of een koptelefoon?

Oortjes. Ook al hoor je dan minder, heb ik toch het idee dat je met oortjes in meer hoort van het verkeer dan een koptelefoon. Dus vandaar dat ik oortjes gebruik.

#4 Als je Spotify hebt, welke afspeellijst luister je op dit moment veel?

Op dit moment luister ik graag naar Spring ’19. Al die vrolijke duintjes doen mij denken aan de lente!

#5 Wie is jou grootste muziek held van vroeger?

Ik denk dan toch dat dat K3 (Karen, Kristel en Kathleen dan wel!) is. Haha, die bestaan nu 20 jaar. 2 jaar korter dan dat ik nu besta ;). Maar hun muziek luisterde ik toch wel heel graag!

#6 Welk muziek instrument zou je graag willen (leren) bespelen?

Dan zou ik voor de dwarsfluit gaan. Dat vind ik een heel mooi instrument.

#7 Ga je liever naar een concert van een DJ of een band?

Ik zou graag naar allebei willen (ik ben nog nooit naar een concert geweest). Maar als ik zou moeten kiezen, ga ik toch denk ik voor een band. Omdat ik niet zo ben van de muziek soort wat DJ’s maken.

#8 Wat zou je liever beluisteren, een CD of een LP?

Dan zou ik gaan voor een CD. Die komen uit mijn tijd, maar ook hebben wij geen platenspeler, en wel een CD speler. Dus dan wordt het ook wel wat makkelijker!

#9 Liever naar een festival of lekker muziek luisteren in de achtertuin bij de barbecue?

Allebei! Bij allebei is het genieten, bij de een is het gezellig knus (de barbecue) met je familie. En bij een festival zijn zoveel andere mensen waar je makkelijker in contact komt en is alles live. Dat heeft ook wel wat. Dus ik kan niet kiezen!

#10 Muziek uit de jaren 80 of 90?

Doe dan maar jaren 90, omdat ik in de jaren 90 ben geboren!

Ik tag deze mensen:

 1. Monique van Monique Michelle
 2. Natascha van Mama Duizend Poot
 3. Manon van The Girl In The Bed

Ga jij liever naar een festival of luister je liever lekker muziek in de achtertuin bij de barbecue?

Groetjes Xarifa


39 thoughts

 1. Geen festival, wel feesten. Graag met DJ(‘s). Heerlijk. Komende zondag ga ik eindelijk weer eens los op een te gek feest. Dol op dansen namelijk. Ik kom uit de jaren 70 maar ben dol op de hip hop, swingbeat en meer uit de jaren negentig. Maar de muziek van Supperclub (lounge) en natuurlijk house ben ik ook helemaal blij mee. Ook van klassieke muziek en jazz kan ik heel blij worden. En zelfs dansen (jazz dan). Leuke tag!

  • Ja, heerlijk! Zelf gebruik het niet elke dag, maar als ik een dag luister is het veel of 2 keer op een dag. Naar mijn afspraken, terug naar huis, tijdens het bloggen, overal!

   • Dat kan ik me goed voorstellen. Ik vind het werkelijk makkelijk in het gebruik, en ik gebruik het graag voor als ik ga hardlopen. Ik kan er heel makkelijk een playlist op maken.

 2. Ik ben niet zo’n festival ganger, al zeg ik nooit nee tegen een feestje hoor! Geef mij maar spotify lekker in de achtertuin op mijn loungeset. Heerlijk! Ik kan niet meer zonder… en kan me bijna de tijd niet meer voorstellen dat ik met cassette bandjes van de radio opnam. hihi!

   • Stom hé maar dat heb ik dus ook. Ik kan geen muziek verdragen als ik net wakker ben. Manlief zet het liefst meteen de radio aan en mijn zonen hun muziek. En dan is moeders sago hihi

 3. Wat een leuke tag. Wij hebben altijd muziek in huis, alle stijlen door elkaar – je kunt het zo gek niet bedenken. Van ska tot rock en klassiek en Franse chansons tot house en blues. En als er even niets op staat dan maken mijn kids wel muziek. Ik ga trouwens wel voor jaren 80 muziek want dat is ‘mijn’ tijd

 4. Muziek aan wanneer ik daar behoefte aan heb, meestal tijdens het werken en schoonmaken wanneer de kinderen er niet zijn. Heb altijd oortjes in, luister via Spotify, heb niet echt een bepaalde Playlist, luister liever jaren 80, voorkeur voor LP, optreden van een band en vroeger was ik fan van de Spice Girls.

 5. Leuke tag! Ben zelf een muziekgek, hou echt van allerlei soorten muziek, vanaf de jaren 50 tot 2000 zeker! En ben meer een nachtfeest mens haha, ging vroeger (ben nu oud 🤣) elk weekend naar oldschool en hardcore feesten 🙌

 6. Wat een leuke tag. Ik ga naar Dreamfields over een paar weken. De eerste keer festival voor mij. Dus ik ben heel benieuwd of ik dat leuker vind dan muziek in de achtertuin luisteren haha.

 7. Leuk bedachte tag! Ik zelf ben ook helemaal weg van muziek en speel ook saxofoon. Niks is fijner dan muziek die je gevoelens of emoties uitlegt.

 8. Leuke tag heb je gemaakt! (: Ik herken mijzelf best wel in jouw antwoorden: als ik net wakker ben, word ik chagrijnig van muziek, en ik heb Spotify omdat ik mij ergerde aan de reclames, hihi.

 9. Ik luister alleen praat-podcasts. Nooit bij stilgestaan dat er ook muziek-podcasts zijn?! Bedankt voor de tip 🙂

 10. Een keer naar een band, jaren 80 muziek, mijn puberteit. Geen spotify, maar radio luister ik veel. Leuke tag.

 11. Heb de hele dag muziek aanstaan op mijn Sonos boxen en de Googlebox. Naar gelang mijn humeur staat hij op verschillende zenders of genres. Nu lekker de top 4000 op Radio 10, Kerstmuziek, en als mijn kleindochters er zijn K3. Ideaal die boxjes!

 12. Muziek is bij mij niet gebonden aan genre of tijd. Hangt veel meer van sfeer af. Kan van klassiek naar metal en van daar naar lekkere Franse muziek of wat dan ook

Geef een reactie