Als je gratis naar één land naar keuze mag vliegen, waar ga je dan naar toe?

Hoi allemaal!

Pas geleden kreeg ik de vraag: Als je gratis naar een land naar keuze mag vliegen, waar ga je dan naartoe? Ook de terugvlucht hoef je niks voor te betalen. Nou ik weet het wel als ik dit aangeboden zou krijgen. Hierbij kreeg ik gelijk de kriebels om eens te kijken naar wat je hier nog meer bezocht moet hebben maar ook dingen die ik er nog bij mijn bucket list gevoegd moeten worden.

Als je gratis naar een land naar keuze mag vliegen, waar je ga je dan naar toe?

Dan is mijn antwoord: Amerika! Amerika staat al jaren boven aan mijn verlanglijstje. Ik denk ook dat het heel erg lang gaat duren voor ik mijn retour terug naar huis zal gaan gebruiken. De cultuur van Amerika spreekt mij erg aan, maar ook de natuur. Wat ik zo bijzonder aan de natuur vind is dat je er ijskappen hebt, dus daar zal het wel veel koud zijn, kan ik mij zo voorstellen. Maar ook de kust ziet er op foto’s en in video’s heel mooi uit! En alle mooie bergen die je hebt! Maar de steden die je hebt, New York, Los Angels, Maimi, Seattle, Las Vegas, Portland en ga zo maar door!

Omdat ik niet wist waar ik moest beginnen met mijn reis, heb ik eens een oproepje gedaan in diverse bloggers groepen om aan hun te vragen wat zij nou het aller leukst vinden en vonden te doen toen zij in Amerika waren. Ik heb heel veel respons gekregen, en moet ik nog meer keuzes gaan maken! Haha! Daarom heb ik mijn favoriete tips van hun even op een rijtje gezet. Helemaal onder aan het artikel vind je de overige artikelen die ik niet genoemd heb, maar zeker de moeite waard zijn om ook even te bekijken!

Wij (en dan vooral mijn moeder) thuis hebben het er al jaren over, om de US66 te rijden. De US66 is beter bekent als de Route 66. De US66 is een historische hoofdweg die begint/begon in Chicago eindigt/eindigde aan het strand van de Stille Oceaan in Santa Monica, vlak bij Los Angeles. De totale lengte was/is 3940 kilometer en loopt door Illinois, Missouri, Kansas, Oklaoma, Texas, New Mexioco, Arizona en Californië. Sherezade schreef hier een uitgebreid artikel over hoe zij het heeft ervaren met haar man en een van haar kinderen! Als ik haar foto’s zie snap ik wel waarom veel mensen deze route willen rijden! Dit is het artikel van Sherezade: From LA to the Grand Canyon via the Route 66.

Maimi staat ook best wel hoog op mijn bucket list. Lekker zon, zee en strand. Dat lijkt mij een mooie, gezellig en gemoedelijk. Het leuke aan de stad vind ik ook dat er maar 10% van de bevolking blank is en niet Hispanic of Latino. Een groot deel van de bevolking in Maimi is gepensioneerd en komt uit de noordelijke staten van Amerika. Zo is 19% afro Amerikaans en 1% van de bevolking is Aziatisch. In 2004 is door UNPD onderzocht dat in Maimi meer dan de helft niet Amerikaans is. Dit is 59%. Hoe dat nu zit weet ik niet. (Bron) Jonna beschreef in een artikel over Maimi hoe het daar is en hoe je makkelijk een Visum regelt mocht je graag naar Amerika op reis willen! Dit is het artikel van Jonna: Miami – tips & Tricks voor een onvergetelijke vakantie!

Met mijn ouders en broertje hebben we inmiddels al heel wat landen in Europa aangedaan met de tent. En wat is het leuk. Gewoon heerlijk back to basic. In de natuur en waarschijnlijk op plekken waar je niet zo snel komt als je alleen maar in hotels slaapt. Zo Tjerk een leuk artikel geschreven over hoe fijn het kan zijn om in Amerika te kamperen. Hij deelt hier tips en tricks hoe je het kamperen in Amerika iets onvergetelijks maakt! Het hoeft dus helemaal niet zo moeilijk te zijn als wij denken :)! Hier het artikel van Tjerk: Kamperen in Amerika is met deze 25 tips een eitje!

New York, ik denk dat voor mij dit het beginpunt zou zijn van mijn Amerika reis zou zijn. Kijken of ik Claire kan ontmoeten (Een youtubester die gewoon haar dromen achterna gaat, stage lopen in NYC en nu werkt ze daar gewoon weer voor een aantal maanden. Maar wat ik altijd begrijp is dat New York City best wel een dure stad is. Niet zo erg natuurlijk, als je ziet hoe druk het daar is, naast de mensen die daar wonen, ook al die toeristen. Ja, dan snap ik wel waarom het zo duur is. Daarom heeft Adine een artikel geschreven op haar website over 20 dingen die je daar gratis of heel goedkoop kan doen. De tip die ik nog niet kende voor het lezen van dit artikel, maar wat mij wel heel erg aanspreekt is de High Line. Een oud en inmiddels niet meer in gebruik spoor. Het Adine is hier te lezen: Gratis (of goedkoop) dingen doen in New York.

Dit zijn toch wel de grote lijnen van mijn Amerika to-do lijst. Waarschijnlijk allemaal vet toeristisch, maar oh zo leuk om te doen! Als jij nog niet-toeristische tips hebt om te doen in Amerika, hou ik mij graag aanbevolen! Tips kan je altijd mailen, via een pb op Facebook sturen of een DM op Instagram. Maar ook gewoon in de reactie’s onder het artikel! Zoals beloofd de linkjes naar diverse artikelen van diverse bloggers!

Wat een lijst hé? Maar er staan zoveel leuke tips tussen! Wat is jou favoriete Amerika tip(s)?

Groetjes Xarifa

28 thoughts

 1. Ik vind New York ook geweldig en de High line is echt een aanrader. Binnenkort komt er een blog online over mijn vakantie in New York. Zo geweldig, ik wil wel weer terug. Je hebt trouwens gelijk New York is erg duur, maar de moeite waard. Leuke blog heb je geschreven.

 2. Zo, wat een lijst met tips, geweldig. Het is er superveelzijdig dus ik begrijp zeker dat dat je bestemming zou zijn. Zelf zou ik voor Paaseiland kiezen, daar heb ik altijd graag heen gewild!

 3. Wat heb je een heerlijke lijst gemaakt! Maar eigenlijk alles in Amerika is bijzonder, het is één van mijn favoriete vakantielanden, we zijn dat hele land al doorgereden, maar elke keer als ik er weer kom begrijp ik iets meer van die Amerikanen. En wat Amerika Amerika maakt. En bedankt nog, dat je mijn site twee keer hebt genoemd, super! gr. Jeannet

 4. Dan zou ik denk ik ook voor de USA kiezen, alhoewel ik daar al vaker geweest ben. Australië of Nieuw Zeeland zou ik graag nog eens willen ontdekken.

 5. Ik ben ooit in 2002 in New York geweest, echt een hele indrukwekkende stad en daarna doorgevlogen naar Miami voor een roadtrip door Florida, vond ik zelf iets minder indrukwekkend vanwege de vele reclame-uitingen. Als ik een gratis vliegticket zou krijgen, dan zou ik gaan voor Canada, ooit geweest, maar ik zou dolgraag een keertje terug willen.

 6. Mijn enige Amerika tip is New York omdat ik er geweest ben, maar Portland staat heel hoog op mijn verlanglijst. Nu nog wachten tot iemand mij een gratis trip aan biedt 😉

 7. Mijn enige Amerika tip is New York omdat ik er geweest ben, maar Portland staat heel hoog op mijn verlanglijst. Nu nog wachten tot iemand mij een gratis trip aan biedt 😉

 8. Ik vond Horseshoe Bend en de Grand Canyon heel erg mooi, maar zou ook zo weer terug gaan naar NYC. Maar mijn gratis ticket zet ik toch liever in voor een reis maar Afrika of terug naar Nieuw-Zeeland.

 9. Als je naar de VS gaat, zou ik Boston nog toevoegen aan je verlanglijstje. Een leuke, groene, gezellige studentenstad. Ik vond het erg tof voor een paar dagen. Zelf zou ik dan graag naar Nieuw Zeeland of Argentinië vliegen, dat zijn op dit moment wel ultieme bucketlist bestemmingen.

 10. Stel je maar eens voor dat je deze trip echt zou kunnen doen. Hoe cool zou dat zijn!? De westkust staat ook nog op mijn to do. Het oosten heb ik al een beetje gedaan. Chicago, Kentucky en Tennessee vond ik ook de moeite.

 11. Amerika is echt geweldig. Als ik ergens naar keuze naartoe mocht vliegen, dan ging ik naar Hawaii of naar Frans Polynesië… of terug naar Australië, dat is echt een heerlijk land!

Geef een reactie