The travellaar tag | &Xaar

Hoi allemaal!

De zomer staat alweer voor de deur (sterker nog, de zomer begint morgen!). Snel begint ook al de zomervakantie (jeeh!). Daarom heb ik een vakantie tag bedacht. Wat allemaal te maken heeft met de vakantie! Als ik denk aan vakantie denk ik ook aan de zomer, dus vandaar dat ik hem vandaag online plaats! Veel lees plezier!

Waar gaat je vakantie deze zomer naar toe?

Dat wordt waarschijnlijk het 3 landen punt bij Zwitserland, Duitsland en Frankrijk of in de buurt bij Knokke-Heist. Maar zeker weten doe ik het niet.

Wat is jouw gelukkigste reisherinnering?

Dit vindt ik toch wel de lastigste om te beantwoorden, want als ik aan mijn gelukkigste moment denk schieten er zoveel momenten door mijn hoofd heen. Ik denk toch wel dat het voor nu is dat we een aantal jaar geleden in Stromberg (Duitsland) op vakantie waren, en daar een aantal keer lekker aan een meer hebben gelegen, dat wanneer we zin hadden lekker in het meer spongen.

Wat is jouw minst leuke reisherinnering?

Dat is dat ik met een keelontsteking op vakantie ging. Die week voor we op vakantie gingen had ik er ook een, maar de kuur die ik van de huisarts had gekregen sloeg niet aan. Daardoor ging ik met een nieuwe kuur op vakantie :/.

Bij welke film die zich in het buitenland afspelen krijg je vakantiekriebels?

Mamma Mia. Je ziet daar zon, zee en strand. Ook is de film hilarisch en ook wel een beetje romantisch. Echt een aanrader als je die nog niet gezien hebt (en hij staat op Netflix!).

Hoe hield je vakantie toen je klein was?

Wij zaten vaak in huisjes, op een camping of een park. Dat was altijd een leuke mix. Ook hebben we een keer op een camping een tent gehuurd! Dat was echt een hele gave ervaring. Nu bijna 8 jaar denk ik, staan we op campings met onze eigen tent.

Van welk muzieknummer krijg jij vakantiekriebels?

Op dit moment Shotgun van George Ezra. Die werd vorige zomer heel vaak gedraaid. Zo ook op vakantie. Dus dat doet mij nu heel erg denken aan vakantie en krijg ik er ook weer heel erg veel zin in.

Wat heeft jouw voorkeur: een strandvakantie, een stedentrip of een actieve reis?

Eigenlijk het liefst van alle drie een beetje. Strand om een dagje te relaxen, ik hou er van om steden te bezoeken op vakantie en vind het heerlijk om actief te zijn. Maar als ik echt moet kiezen, doe dan maar een actieve reis, lekker in de natuur!

Wat doe je op de momenten dat het op reis eens tegenzit?

Heel hard balen, maar toch proberen er iets moois van te maken.

Noem drie redenen waarom reizen jou gelukkig maakt.

#1 Even uit je standaard roulatie zijn van thuis #2 Nieuwe plaatsen op de wereld ontdekken en #3 Het samen zijn met mijn ouders en broertje

Waar heb jij allemaal al vakantie gevierd?

Phoe, ik zal er vast nog wel een paar vergeten. Maar die mij zo snel binnen schieten: Zwitserland, Italie, Duitsland, België, Nederland, Luxemburg & Frankrijk.

Welk land dat je bezocht hebt, zou je zeker aanraden aan anderen?

Zwitserland. Het is nog best dichtbij vanaf Nederland, maar het is al zo’n andere cultuur dan wij hier hebben en kennen. Daarnaast is het landschap daar ook gewoon heel mooi en zijn ze daar al een stuk relaxter dan wij hier in Nederland zijn.

Welk land staat nog op je verlanglijstje?

De laatste vraag alweer! Dat gaat snel :). Maar dat is Amerika. Ik zou daar zo graag vele steden willen bezoeken. Ze hebben daar gewoon hele andere normen en waarde dan dat wij hier hebben. Ook heb ik het idee dat het daar zelfs per staat kan verschillen. En dat is wat mij nou zo leuk lijkt. Ook zou ik daar graag de oudste Geocache willen bezoeken en het Geocaching hoofdkantoor willen bezoeken.

Naar welk land ga jij dit jaar? En welk land staat op jou verlanglijstje om ooit nog eens te bezoeken?

16 thoughts

 1. Amerika staat zeker ook nog op mijn wishlist. Londen is trouwens ook super leuk om eens te bezoeken. Weet niet of je daar al eens bent geweest. Ik wens je alvast een fijne vakantie toe.

 2. Leuke tag!!
  Ik ga hem misschien nog eens van je overnemen.
  Dit jaar blijven we waarschijnlijk gewoon in Nederland en gaan we stukken varen met de boot. Als we weg gaan wordt het Egypte ergens einde van het jaar of zo. Gewoon om bij te tanken en te genieten van de laatste zonnestralen 🙂

 3. Leuke tag! Ik ben al vijf keer naar Amerika geweest en het is mijn lievelingsbestemming. Daarom ben ik er een blog over begonnen. Misschien kun je er tips uithalen voor joiw Amerika reis. Ik hoop dat je hem snel kunt maken en je zult het er vast geweldig vinden 🙂

 4. Leuk om je antwoorden te lezen en hopelijk gaat je vakantie door! Wij zijn net terug van Frankrijk en Amerika staat hier ook hoog op het lijstje:)

 5. Leuke tag! Voor mij dit jaar een vakantie naar Duitsland. Het liefst ging ik naar een tropischere bestemming, maar we zijn druk met sparen, dus het wordt een reisje dichtbij 😀

 6. Dit jaar is het Frankrijk. Voor het eerst sinds jaren een autovakantie. Meestal zie ik daar erg tegenop (ik weet het, reizen naar Schiphol en daar tig uur wachten is ook niet alles. Maar úren rijden vind ik echt vervelend), dit jaar viel het reuze mee. Dat wil zeggen. De files waren vervelend, zeker met deze temperaturen (heel veel auto’s met ‘panne’ gezien langs de kant van de weg).
  Ik kan mij ook nog levendig onze huwelijksreis herinneren. Tijdens onze bruiloft zat ik al aan de antibiotica. Op reis (Langkawi, Maleisië) begreep ik er echt niets van dat ik verbrandde. Het merk aangeschreven die alles heeft uitgezocht en geen verklaring had. Bedacht ik mij later pas: “oh ja, die anti-biotica”. Suf hè.

 7. Wat een leuk lijstje met vragen! Wij zijn alweer terug van onze reis door Noorwegen en Zweden, maar eind september ga ik gezellig nog met een vriendin 4 dagen weg. Op mijn lijstje staat Canada en eerlijk gezegd word ik ook steeds nieuwsgieriger naar de Balkan landen.

Geef een reactie