Mijn tips tegen wagenziekte | &Xaar

Hoi allemaal!

De zomervakantie is al in het zuiden en noorden bezig. Morgen krijgen dan ook eindelijk de scholieren van het midden zomervakantie. Waar de een alweer terug komt van vakantie, gaat de ander nog weg. Zo ook wij. Mijn broertje krijgt morgen officieel zomer vakantie, dus dan mag hij ook eindelijk gaan genieten van een wel verdiende schoolvakantie! Zijn vakantie begint lekker zonnig en met warm weer. Wie wil dat nu niet?

Zo gaan wij altijd in de grote vakantie met vakantie. Heerlijk! Wij gaan elk jaar met de auto op vakantie. Wat er dan absoluut niet mag missen op mijn lijstje om mee te nemen is kauwgom. Dit om niet misselijk te worden. Voor mij werkt het. Maar niet altijd even goed. Daarom deel ik vandaag tips die je naast kauwgom kauwen nog meer kan doen tegen wagenziekte.

Laat ik even beginnen met een kleine disclaimer. Hoe groter de heuvels/bergen worden, hoe meer ik last heb van de wagenziekte. In Nederland heb ik er dan ook niet zo heel veel last van. Dus mijn tips zullen voornamelijk gericht zijn op de heuvels/bergen. Maar misschien dat ze voor jou gewoon ook hier in Nederland werken!

Kauwgom voor onderweg

Ik benoemde het net al eventjes: Ik zorg altijd voor we op vakantie gaan dat ik een vol potje kauwgom heb gehaald bij de supermarkt. In Nederland hebben ze mijn favoriete kauwgom niet, dus ik kijk altijd naar waar ik zin in heb. Dat is eigenlijk altijd wel de mint smaak. Maar soms is het ook drop smaak.

Vaak moet ik halverwege de vakantie een nieuw potje kauwgom kopen. Vaak ben ik dan al opzoek geweest in de lokale supermarkten of ze daar mijn favoriete smaak hebben. Dat is citroen. Inmiddels heb ik deze smaak in 2012 (dus 7 jaar geleden!) en koop er eigenlijk altijd 2, zodat ik er in Nederland nog plezier van het volle potje heb.

Eet lichte maaltijden onderweg

Mij helpt vaak om onderweg niet te zwaar is. Of als je normaal 3 boterhammen eet onderweg, eet er dan 2. Zo eet je toch, en word je niet misselijk.

Zorg voor afleiding.

Zorg voor afleiding. Dit kan al heel eenvoudig zijn. Zet bijvoorbeeld de afspeellijst ‘Meezingers voor in de auto’ aan (op Spotify) en zing gewoon lekker mee met alle liedjes die je kent. Dan denk er even niet aan en ben je zo weer een paar kilometer veder! Doe wat auto spelletjes waarbij je je niet hoeft te concentreren op een bord. Maar denk bijvoorbeeld aan ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’, bedenk allemaal plaatsen in het land waar je naartoe gaat, maar dan met een bepaalde letter uit het alfabet, maak het de rest lekker moeilijk door niet zulke bekende plaatsen te bedenken, lastig dat ze het hebben!

Dit waren dan mijn tips! Mis jij een tip? Deel hem dan hier in de reactie’s!

Groetjes Xarifa

11 thoughts

 1. Ik had vroeger ook enorm last van misselijkheid door reisziekte. Ik kreeg dan van die vieze gele pilletjes. Nu heb ikzelf niet meer zo last ervan. Alleen als ik achteruit zit (in trein/bus), dus dat doe ik ook niet.
  Maar jezelf afleiden is het beste inderdaad. Als je eraan gaat denken, wordt het alleen maar erger
  liefs,
  Bettie
  http://www.thewildflowerhippie.com

 2. ik had als kind echt zoveel last van wagenziekte, ik kreeg die gele pilletjes ook Primatour heette het spul. Ze hielpen wel heel goed!

 3. Kauwgum als tip kende ik nog niet. Voor mij werken de reisziekte pilletjes heel goed. Van de vieze, gele pilletjes. Maar ik heb dan nergens last meer van. Of voorin de auto zitten, maar ja, dat kan niet altijd.

 4. Mij helpt het om zoveel mogelijk op de weg te kijken en om vooral niet te lezen of een film te kijken. Oh en slapen helpt ook 🙂

 5. Twee van mijn drie kinderen hebben er enorme last van. We hadden laatst van die armbandjes gekocht die op zo’n drukpunt drukken. Bij mijn zoontje hielp het, bij mijn dochter niet.

Geef een reactie