Een nieuwe manier van volgers krijgen op Instagram? | &Xaar

Hoi allemaal!

In februari schreef ik over het feit dat ik gestopt ben met follow for follow treintjes op Facebook, voor Instagram. Nu krijg ik steeds meer persoonlijke berichtjes op Facebook of Instagram van mensen of ik hun niet kan gaan volgen op Instagram. De laatste keer dat ik zo’n berichtje kreeg op Facebook, stond er letterlijk in:

He, ik wil graag meer samenwerkingen op Instagram. Kan je mij gaan volgen? Dit is mijn link naar Instagram: …

Elke keer als ik dit soort berichtjes krijg vind ik het best lastig om daar een goed antwoord op te geven. Want 9 van de 10 keer vindt ik de accounts niet eens zo heel interessant, ik kijk namelijk wel elke keer op hun feed. Want misschien hebben ze wel een hele leuke pagina. Maar misschien komt het ook wel dat ik mij dan verplicht voel deze mensen te volgen en dan kijk je al met een hele andere blik naar hun feed.

Nu stuur ik vaak een berichtje terug in de trand van: ‘Ik doe niet mee aan deze actie’s, want als ik mensen (terug) volg is dit omdat ik hun Instagram feed oprecht leuk of interessant vind en niet omdat het moet of iemand dit heel graag wilt.’. Ik merk dat mensen dit niet echt waarderen als ik dit met hun deel. En ergens begrijp ik dat wel, want het is natuurlijk leuk als je meer volgers krijgt op Instagram. Maar in mijn ogen niet de manier om ze te zo te krijgen. Want na een paar dagen ben ik toch wel weer op dat profiel, maar dan om op dat knopje ‘ontvolgen’ te drukken, want deze mensen spreken mij niet genoeg aan.

Mijn tip is vooral op Instagram: Doe waar jij je goed bij voelt en volg de accounts die je oprecht aanspreken. Steek daar je energie in, vervolgens komt jou ideale volger wel bij jou account terecht om je te volgen.

Mensen komen uiteindelijk toch wel als jij je best en de moeite voor je Instagram.

Wisten jullie dat ik ook op Instagram zit? Neem vooral eens een kijkje op mijn feed, en als het je aanspreekt… mag je mij altijd volgen!

Wat is jou Instagram? Dan ga ik eens een kijkje nemen op jou account, wie weet krijg je er een nieuwe volger bij!

Groetjes, Xarifa

15 thoughts

 1. Ik herken dat wel, de vragen om te volgen en dan zie ik vaak accounts die ik niet zo boeiend vind. Ik focus ook enkel op de accounts die ik oprecht interessant vind en bij de niche van mijn Blog past.

 2. Nou wil je me even gaan volgen dan? 🤣 grapje…
  Het is ook best lastig volgers krijgen, je ziet ook heel vaak follow loops, ook zo iets..maar dat zie ik dus ook niet zo zitten.

  Ik zie dat ik jou al volg😊 maar kijk ook gerust eens op mijn insta @mamasdagjeuit

 3. Heel herkenbaar! Ik begin nu ook selectiever te worden. Zeker omdat ik n soort verplichting voelde om alles te volgen en dat lukt niet. Dus nu volg ik alleen mensen die ik interessant vind en/of waar ik leuk contact mee heb! Mijn insta is ook VerKlaproos mocht je t leuk vinden om mijn feed te bekijken.

 4. Oeh zulke berichtjes lijken me zo irritant! Heb dat gelukkig nog niet meegemaakt. Ik volg ook alleen echt wat ik interessant vind.

 5. Ik doe ook niet mee aan volg treintjes en volg alleen mensen/accounts die ook echt leuk vind. Ik denk niet dat iemand er iets aan heeft als ik wel volg maar nooit reageer of like.
  Mijn Instagram is @ikeetplantjes

 6. Zo herkenbaar! Ik vind het oprecht heel vervelend die berichtjes, daardoor is de kans extra groot dat ik niet kom volgen. De follow treintjes ook geprobeerd, twee jaar terug, maar dat leverde weinig op (behalve een timeline vol ‘ruis’). Ga binnenkort starten met @demamagids Staat nu nog niks op, maar denk deze of volgende week wel. Ergens fijn, starten met een nieuwe bladzijde. Alles ligt nog open en je kan het meteen goed aanpakken. Al vind ik het ook spannend.

 7. Volg je hierin ook volledig. Ik kijk dagelijks op Instagram en probeer dan ook accounts te volgen die ook goed aansluiten bij mijn interesses. Haal zeer veel inspiratie uit andere accounts en wil daarom ook zo gericht mogelijk werken. Is ook leuk als je interacties kan onderhouden met de volgers.

 8. mij kan je rustig volgen op Instagram: ik post er nooit iets. Het is niet mijn medium.
  Misschien kan je op de vraag: wil je me volgen reageren met: sorry, maar ik volg alleen mensen die bij mijn niche passen?

 9. Ja het is zoeken naar een balans. Ik doe soms wel mee aan like treintjes, maar ben gestopt met volgtreintjes. Want dan krijg ik teveel op mijn feed te zien wat niet bij mijn interesse past. En dat is voor de ander ook niet leuk. Je bent altijd welkom om even te gluren op mijn Instagram als je van berichten over lekker eten, bordspellen, moederschap en/of bewust leven houdt: @cynspirerend

 10. Ik snap het wel hoor! Maar blijft toch lastig als beginnend blogger bijv. Voordat jou account bij mensen terecht komt wil je wel wat volgers en de manieren om die te krijgen zijn vrij beperkt. Zeker in het begin. Maar nogmaals ik snap je 😄
  Mijn instagram is ToddleCake. Ik zou zeggen neem een kijkje en misschien ben je wel een nieuwe volger straks 🎉

Geef een reactie