Zes tips om je beter te concentreren voor school of werk | &Xaar

Hoi allemaal!

School is alweer een tijdje bezig. Maar soms heb ik dat ik mij toch niet zo goed kan concentreren op mijn schoolwerk of huiswerk. Daarom deel ik vandaag zes tips zodat jij je het beste op schoolwerk of huiswerk kan concentreren. Ik hoop dat je wat aan de tips hebt! Bij mij werken ze gelukkig heel erg goed.Laat je smartphone/sociale media voor wat het is.

#1 Telefoon weg leggen

Zodra je aan je schoolwerk gaat zitten, laat je zo min mogelijk afleiden door je smartphone of sociale media. Leg je smartphone beneden liggen als jij boven gaat leren. Dan wordt je al minder afgeleid door alle whats appjes, Facebook meldingen, Instagram, Snapchat, Twitter of welke sociale media die jij het liefst gebruikt. Ook als je niet je laptop nodig hebt, zet deze dan ook ergens anders neer zodat je ook niet in de verleiding komt om deze aan te zetten. Zo kan je al beter leren of huiswerk maken 😊.

#2 Een opgeruimd plekje.

Ook is het altijd erg fijn als je op een opgeruimde plek zit. Zo kan je je ook niet laten afleiden door al die troep om je heen. Zo word je hooft ook wat rustiger, en lukt alles ook wat makkelijker.

#3 Ga niet bij het raam zitten.

Bij het raam wordt je snel afgeleid door de mensen die voorbijlopen. Dus ook is het handig om dit te vermijden wil je echt snel klaar zijn met je school werk. Als je iets ziet bewegen in je ogen, ook al gaat het niet bewust, kijk je toch naar wat er gebeurt. Helaas gebeurt dit heel erg veel. Als je jezelf er bewust van bent dat jou dit ook overkomt, ga dus niet bij een raam zitten. Wanneer jij weet wanneer je moeite hebt met dit vak, moet je het dus ook niet op school doen 😉.

#4 Neem ook even pauze tussen door.

Neem ook op tijd even een kwartiertje pauze tussen door. Zo kan je langer door leren/huiswerk maken en heb je ook even tussen door wat beweging of kan je even lekker rustig zitten. Zo lukt het allemaal wat langer bij mij. Maar zodra ik het snap wat ik moet doen, dan stel ik het wel even uit. Want anders snap ik het niet meer 😉.

#5 Wees ook gemotiveerd om aan school te gaan zitten.

Niets zo vervelend als je niet gemotiveerd om te leren voor school, of alles te maken wat er gedaan moet worden. Dus wanneer jij aanvoelt dat het je op dat moment lukt om aan huiswerk/leerwerk te gaan zitten, doe dat dan ook zeker. Want dan weet je dat je ook veel gaat doen. Dan lukt het vaak ook beter en snap je het sneller.

#6 Niet te hard van stapel willen lopen

Wat bij mij ook goed werkt is niet te hard van stapel lopen en niet alles op een dag willen doen, want dan duurt het heel lang voor je gevoel, en komt het ook niet af die dag.

Dit waren dan mijn tips. Zo werk ik het beste voor school. Wat is jouw ultieme huiswerk/leer tip?

Groetjes Xarifa

38 thoughts

 1. Oh echt, je mobieltje kan zo’n afleiding zijn. Al die notificaties op je mobiel zijn er ook letterlijk voor gemaakt om je aandacht te trekken, hè?

  • Ja, dat kan! Anders zouden de wetten niet bestaan voor telefoon gebruik in het verkeer, toch? Je kan de notificaties uitzetten, maar voor vele is de telefoon toch een soort verslaving. Daarom is het goed om je telefoon niet in de buurt te hebben als je je contractie nodig hebt

   • Sluit mij er helemaal bij aan!
    Huiswerk/leer tip.. inderdaad alle afleidingen aan de kant. Des te eerder ben je klaar met je huiswerk en kan je bijv. Je telefoon er weer bij pakken.

 2. Ik heb gelukkig allang geen huiswerk meer, maar merk ook als ik aan het werk ben dat ik vaak word afgeleid door sociale media en ik echt mijn telefoon moet wegleggen!

 3. Hele handige tips, ook met bloggen maak ik hier gebruik van en met mijn cursus illustreren, daar heb ik nog wel eens uitstel gedag bij en plan voor mezelf echt de tijd in dat ik hier aan ga zitten.

 4. Handige tips maar werken/studeren bij het raam werkt voor mij eigenlijk wel prettig vanwege het daglicht. Ik zit dan wel met m’n rug naar het raam toe zodat ik inderdaad niet afgeleid word door alle auto’s en mensen die voorbij komen.

 5. Die pauzes zijn heel belangrijk (al neem ik ze niet altijd, foei!). Om weer op te laden. Ik werk vanuit huis en dan ook nog vanaf de keukentafel. Ik herken het dat de tafel nagenoeg leeg moet zijn. Die smartphone is dan juist weer een dingetje omdat ik nu eenmaal qua blog heel actief ben op Insta en met stories. Het leidt af maar ik vind het ook hartstikke leuk (en belangrijk). Wat ik superfijn vind is om – als ik een pauze neem – dan ook iets te doen met mijn handen. Dus even de was ophangen of opruimen of iets dergelijks. Erna kan ik echt weer tegenaan.

 6. Zoiets werkt bij mij het beste in een opgeruimde omgeving en dan inderdaad complete stilte om me heen en zeker geen telefoon in de buurt, want dat zorgt alleen maar voor afleiding.

 7. ik heb ooit eens in een wetenschappelijk artikel gelezen dat kauwgom kauwen helpt. Geen idee of het echt zo is, maar ach baat het niet dan schaadt het niet 🙂

 8. Dankjewel voor je tips!

  Ik zit weliswaar niet meer op school en werk op kantoor, maar thuis ben ik druk met fotografie en bloggen en noem maar op. Ben dan al gauw afgeleid door mijn telefoon… En inderdaad, ik probeer mijn werkplek thuis opgeruimd te houden, want anders word ik hier onrustig door.

 9. Goede tips! Maar toch vind ik het lastig on motivatie te krijgen. Ik stel vaak alles uit tot de laatste dag en dan heb ik geen andere keus :’)

 10. Niet perse voor de concentratie, maar wel voor beter onthouden; het opschrijven en niet overtypen op de computer. Dan onthoud je beter. Maar ook een planning is inderdaad heel belangrijk!

  • Goede vraag! Ik heb zoveel ideeën dat ik daar wel een heel artikel over kan schrijven. Ik zal deze binnenkort gaan schrijven en inplannen. Je ziet ze vanzelf verschijnen 🙂

Geef een reactie