Geocaching

Geocaching, je hebt het misschien al wel eens voorbij zien komen op mijn Instagram voorbij zijn komen. Maar wat is Geocaching nu eigenlijk precies?

Geocaching, wat is dat?

Geocaching is eigenlijk het nieuwe, en een veel moderne speurtocht. Met behulp van coördinaten en omschrijvingen vanaf het internet kan iedereen op zoektocht gaan. Tijdens het geocachen ontdek je verstopten containers (een doos met de cache), maar dat vindt je ook historische plaatsen, betoverende (en sprookjesachtige) plekjes, mooie panorama’s die je anders waarschijnlijk nooit gevonden zou hebben!

Waar vindt ik die Geocaches eigenlijk?

Wereldwijd zijn er mensen die containers in verschillende formaten op de meest uiteenlopende plekken verstoppen. De eigenaar van de cache (de owner, of CO, cache owner ook wel genoemd) plaatst op de coördinaten van zijn verstop plek op het internet, zodat andere geocachers, er naar kunnen zoeken.

Doordat veel cache-eigenaren bijzondere verhalen bedenken of prachtige verstop plekken knutselen, wordt het zoeken nog spannender. Want je weet niet wat je zoekt. Met de coördinaten (en een abonnement) van het internet kan iedereen aan deze leuke speurtocht beginnen. Wie de schat vindt, schrijft zijn naam in het logboek, kan soms iets ruilen als de cache groot genoeg is, en verstopt vervolgens de cache weer terug op precies de zelfde plek als waar je hem hebt gevonden. Daarna vertel je op internet dat je hem gevonden hebt.

Geocaching gebeurt onopvallend. Personen die geen geocachers zijn, mogen namelijk niet ontdekken. Dan kunnen zij hem ook niet per ongeluk of expres vernielen.

Geocaching is een geheime speurtocht. Je volgt de aanwijzingen en maakt daarbij goed gebruik van je zintuigen.

Begrip ‘Geocaching’

Het begrip ‘Geocaching’ is samen gesteld uit:

Geo‘ = Grieks voor: planeet aarde.

Cache‘ = Engels voor: verstop plek of tijdelijke opslag.

Eigenlijk is het dus gewoon een verstop plek op de aarde.